Politiet forsøger at opspore mor og søster

Politiet i Belgien er på jagt efter den formodede bombemands mor og søster, fordi de kan være en del af nøglen til at opklare mysteriet om hotelbomben i København, skriver Politiken fredag.

»De er som forsvundet i den blå luft«, siger en kilde i belgisk politi til Politiken:
»Både moderen og søsteren forlod for nylig deres bopæl i hast, og siden har ingen set dem. Alle leder efter dem lige nu. Vi ved ikke, om de stadig er i Belgien, eller om de er rejst ud af landet«, siger kilden.
Den 55-årige kvinde, der flyttede til Belgien fra Tjetjenien med sine to børn for omkring fem år siden, er også savnet i en lille kiosk midt i Liège, skriver Politiken.
I kiosken emmer det af det tidligere Sovjetunionen og alle dets republikker. I køleskabet ligger en dåse med noget, der minder om kaviar, på væggene hænger flag fra Georgien og Rusland, og bagerst i lokalet kan man købe en sort T-shirt med Chechnya trykt på brystet.
»Jeg har ikke set hende i et stykke tid. Jeg ved ikke, hvad der er sket med hende«, siger kioskejer Yusuf Khitanaev, der også kender den mistænkte bombemand, L.D. »Hun var så glad for, at han var begyndt at studere arkitektur«, siger den tjetjenske kioskejer, der på hylderne bag sig sælger alkohol side om side med Koranen.
Moderen, der er uddannet læge i Tjetjenien, fik belgisk statsborgerskab i juni 2005. Men hun har aldrig arbejdet som læge i Belgien. Politiet har ransaget flere adresser, bl.a. en lejlighed i Liège-forstaden Herstal, hvor L.D. har haft adresse sammen med sin mor. Men det er foreløbig ikke lykkedes at opspore den mistænkte bombemands nærmeste.
Kilder i det belgiske politi oplyser, at det tjetjenske miljø i Liège og resten af det sydlige Belgien er ekstremt lukket og inficeret af organiseret kriminalitet. Det vanskeliggør efterforskningen af L.D.s færden og mulige motiver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere