Politiet finder 2,7 millioner kroner i joint-aktion.

I en enkelt lejlighed finder politiet over 2,7 millioner kroner i kontanter i aktion mod jointsproduktion. . Københavns Politi har besøgt bankens tællemaskine med størstedelen af de beslaglagte kontanter fra en enkelt lejlighed under aktionen mod produktion af joints i hovedstadsområdet.

Der var 13,5 kilo sedler i lejligheden, som viser sig at have en værdi til i alt 2.399.500 kroner.

Derudover har politiets særlige ransagningshold fundet 336.000 kroner yderligere i særlige hulrum i lejligheden, så der sammenlagt er fundet godt 2,7 millioner kroner, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

- Der var opsat nye vægge, og for ikke at rive dem ned tilkaldte vi et ransagningshold med specialudstyr. De har så været ude i lejligheden i dag og fundet nogle hundrede tusinde yderligere samt en del smykker i hulrum, siger politikommissæren.

32 blev anholdt i forbindelse med optrævlingen af en organiseret produktion af joints med hash til Pusherstreet på Christiania.

Den formodede hovedmand er en 32-årig mand, der mistænkes for at have solgt tomme hylstre til produktionen af joints.

Ham har politiet overvåget siden september sidste år, mens hans netværk blev optrævlet.

Lejligheden tilhører ikke den mistænke hovedmand, men en anden person i netværket af produktion af joints.

19 personer vil torsdag blive krævet varetægtsfængslet. Indtil videre er fire personer blevet varetægtsfængslet i tre uger, oplyser Steffen Thaaning Steffensen.

De 19, der er i alderen 20-55 år, sigtes for handel med narkotika. Sagerne mod dem spænder fra produktion af joints af 6-8 kilo hash, til produktion af joints af op til 175 kilo.

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet mener, at der er tale om en produktion på ikke under 270.000 joints, som fortrinsvis skulle sælges i Pusherstreet på Christiania.

Politiet har under sin aktion mod jointsproducenterne fundet en hel del færdige joints samt diverse udstyr fra produktionen. Det var blandt andet tomme rør og papir til fremstillingen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

Halvdelen af de 32 anholdte er på offentlig forsørgelse som kontanthjælp eller SU, oplyser Steffen Thaaning Steffensen til Ekstra Bladets netavis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere