Politiet får nyt stort efterforskningscenter

I løbet af nogle år skal et Nationalt Kriminalteknisk Center i København støtte politiet i hele landet.

Foto: TV 2 Lorry

I løbet af de kommende år skal Danmark have et stort, centralt efterforskningscenter et sted i hovedstadsområdet. Det fremgår af Rigspolitiets plan for de kommende år, der offentliggøres fredag.

Ifølge planen skal der oprettes et Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC), der skal samle "faglig specialisering og den nødvendige teknologiunderstøttelse i årene fremover", hedder det i planen.

I første omgang betyder det, at IT-Efterforskningssektionen, NITEC, og Kriminalteknisk Sektion, KTC, slås sammen i løbet af næste år.

Senere skal også politiets laboratorieopgaver samles i NKC.

"For også fremover at kunne sikre den nødvendige ekspertise og ensartethed i behandlingen af indsendte spor samles opgaven her", skriver rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Når laboratorieopgaverne bliver samlet i København, kræver det en ny organisering af det kriminaltekniske arbejde i Jylland, der først og fremmest vil være koncentreret om gerningsstedsundersøgelser.

Derfor bliver de forskellige kriminaltekniske enheder samlet i Kriminalteknisk Sektion Vest, der får hovedsæde i Fredericia. Til at begynde med vil der dog også være en afdeling i Aarhus.

Hvornår Nationalt Kriminalteknisk Center står klar, er rigspolitichefen noget usikker på, men skønner forsigtigt, at det vil vare et-tre år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik