Politiet får katolske sager om sexmisbrug

Sagerne om sexovergreb i den katolske kirke bliver overdraget til Københavns Politi. Politidirektør lover en hurtig sagsbehandling.

Politiet er nu gået ind i sagerne om sexovergreb i den katolske kirke. Det sker efter et møde fredag mellem blandt andre Niels Engelbrecht, talsmand for den katolske kirke, biskop Czeslaw Kozon og Johan Reimann, politidirektør i Københavns Politi.

- Vi blev enige om, at den katolske kirke snarest muligt skal indgive anmeldelse til mig i de her sager. Det er en fornuftig beslutning. Jeg lovede til gengæld at behandle sagerne hurtigst muligt, siger Johan Reimann til Ritzau.

Den katolske kirke har i alt modtaget 17 henvendelser om sexmisbrug.

- Jeg fik oplyst, at der er tale om sager fra før 1980, og at gerningsmanden i alle tilfælde enten er død eller ikke længere medlem af den katolske kirke, fortæller Johan Reimann.

Senest har endnu et offer for overgrebene anonymt fortalt sin historie til Berlingske Tidende. Her kan "Peter" fortælle, at han blev misbrugt af en katolsk præst for cirka 30 år siden.

- Vi er i fuld gang med at undersøge, hvem den pågældende præst er, og hvad der præcist er foregået. Mere kan jeg ikke sige om den konkrete sag, siger biskop Czeslaw Kozon til DR Nyheder.

Den katolske kirke har desuden udarbejdet en beredskabsplan for den fremtidige håndtering af sager om seksuelle overgreb. Politidirektør Johan Reimann roser initiativet og havde kun invendinger "af juridisk art" under mødet med katolikkerne.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere