Politiet får iPads med i patruljevognene

Nordsjællands Politikreds bliver forsøgskreds for et nyt projekt med iPads, der skal effektivisere betjentenes tid i patruljevognene, skriver Helsingør Dagblad

Gennem mange år er politiets patruljevogne blevet bedre og bedre udstyret med værktøj, der kan lette betjentenes arbejde og udnytte spildtid i vognene.

Næste skridt i bestræbelserne på gøre patruljevognene til rullende politikontorer, er indførelsen af iPads i køretøjerne.

De små tabletcomputere fra Apple skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter og i endnu højere grad, end tilfældet er nu, at kunne søge efter oplysninger i politiets databaser, som der er brug for på stedet.

Ledelsen for Nordsjællands Politi vil ikke bekræfte planerne

Nordsjællands Politikreds bliver efter hvad Helsingør Dagblad erfarer prøveklud for iPad-forsøget, og tabletcomputerne skulle blive indført i løbet af de kommende forårsmåneder.

Ledelsen for Nordsjællands Politi vil dog ikke bekræfte planerne. Hvor mange iPads, der skal indkøbes, er derfor stadig uvist, og det er også for tidligt at sige, hvilken type iPads, politiet har besluttet sig for.

Under alle omstændigheder skulle det være billigere at udruste patruljerne med iPads end med bærbare PCer. Tanken er imidlertid ikke ny. Beredskabet i norsk politi fik sidste år en ny platform, som kan snakke med både Apple, Android og Windows, og derfor har beredskabet i vort nordlige naboland allerede testet muligheden for at bruge iPads i patruljevognene.

iPads letter arbejdsdagen

- Det går effektivt og hurtigt - og iPadsene gør arbejdsdagen langt lettere, lyder de foreløbige konklusioner fra de patruljebiler, som har testet iPads i beredskabet i den norske hovedstad Oslo, skriver dansk-politi.dk

Det norske politi har fået en ny mobil platform ved navn Mobiliti, som understøtter stort set alle kendte mobile styresystemer, samt PC og Mac.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Collage blå blink og telefon

To kvinder svindlet over telefon for mere end en million kroner

20220506-084819-A-1920x1281we

Straffesag mod 29-årig for drab på gravid kvinde begynder til foråret

20210209-104153-L-1920x1280we (2)

25-årig lyndømt for stalking: 'Vi skal sende et klart signal'

20220318-164455-L-1920x1280we

Høje brag: Kampfly var på vingerne efter bombetrussel


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere