Politiet: Christianitter er ikke problemet

Det er bundkriminelle typer fra Pusher Street, der volder politiet problemer. Det er ikke christianitterne.

Almindelige christianitter er stille og fredelige og volder sjældent problemer for ordensmagten.
Det er derimod den hårde kerne af kriminelle på Pusher Street, som sværter Christianias omdømme til og stempler bydelen som et sted, hvor lovløsheden hersker.
Sådan lyder meldingen fra Københavns Politi, efter en politipatrulje på Refshalevej lørdag eftermiddag blev overdynget med sten, der blev kastet inde fra Christiania af ukendte gerningsmænd.
Det var på selvsamme gade, hvor et tæskehold aftenen forinden overdyngede tre sagesløse parkeringsvagter med slag, spark og kølleslag.
- Når vi har uro og ballade omkring Christiania, er det som hovedregel ikke dem, som de fleste mennesker betragter som christianitter, som vi bøvler med. Altså dem, som lever og bor lidt anderledes, fortæller den centrale vagtleder Flemming Kim.
- Vi bøvler med dem, som færdes i Pusher Street. Dem, som lever af kriminalitet, og som er hardcore kriminelle. Det er den gruppering og de typer, som vi i almindelighed koncentrerer os om i politiarbejdet, tilføjer han.
Derfor går politiet også ud fra, at det er de bundkriminelle gangstertyper, som har med tæskeholdet og stenkastene at gøre.
- Man kan godt forestille sig, at gerningsmændene skal findes blandt dem. De vil jo som regel gerne være i fred: Både inden på Christiania og uden for Christiania, siger Flemming Kim fra Københavns Politi.
Det er ikke første gang, at politiet og de kriminelle hashhandlere er røget i totterne på hinanden i fristaden på Christianshavn.
- Vi er altid opmærksomme derude. Vi er tit blevet angrebet af maskerede personer på og uden for Christiania. Det er ikke så fremmed for os, fortæller den centrale vagtleder.
Politiet har ikke skærpet patruljeringen omkring fristaden efter den brutale voldsepisode i fredags. Men sagen om køllebanken af p-vagterne har vakt stor opmærksomhed og ligger højt på politiets dagsorden, lyder det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

20190304-100858-7-1920x1279we

Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere