Politiet beslaglægger netside til tv-tyveri

En politiaktion lukker cardsharing.dk, og folkene bag risikerer fængselsstraf, mens kunderne kan få bøder.

Cardsharing.dk beslaglagt.

Sådan står der på netsiden mandag eftermiddag, efter politiet for første gang i Danmark har beslaglagt et såkaldt domæne.

Netsiden cardsharing.dk har gennem længere tid ulovligt solgt adgang til betalings-tv fra Canal Digital og Viasat via såkaldt cardsharing over internettet.

På netsiden skriver Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, at de efterforsker en sag, der involverer domænenavnet. Det er nyt, at politiet anvender denne metode som led i efterforskningen af en straffesag.

- I forbindelse med efterforskningen har statsadvokaten anmodet en dansk domstol om at få overført rettigheden til domænenavnet til statsadvokaten. Domstolen har imødekommet statsadvokatens anmodning, står der på netsiden.

I august kom den nordiske antipirat-organisation Nordic Content Protection-Stop på sporet af sitets bagmænd og anmeldte sagen til politiet. Kendelsen om beslaglæggelse er principiel, vurderer direktør i Stop, David Würgler.

- Selv om det er første gang, en side bliver lukket på denne måde i Danmark, er der ingen tvivl om, at det sender et vigtigt signal om, at internettet er underlagt de samme regler som resten af samfundet. Det kommer vi til at forfølge fremover, siger han.

Hos Viasat og Canal Digital er man enige om, at tyveri af rettigheder til betalings-tv går ud over både skuespillere, kunstnere og produktionsfolk såvel som tv-distributørerne selv.

- Jeg er meget glad for, at det danske politi og anklagemyndighederne ligesom i Sverige er begyndt at tage denne form for kriminalitet endnu mere alvorligt, siger Jarl Søderman, administrerende direktør i Canal Digital Danmark A/S.

Hos Viasat mener administrerende direktør Jette Nygaard-Andersen, at en effektiv bekæmpelse af tv-tyvene kan holde prisen nede for de betalende kunder.

- Vi investerer hvert år store beløb i sport, danske produktioner og serier for at sikre vores seere de bedste programmer, og effektiv bekæmpelse af pirateri er med til at sikre, at prisen for de lovlige alternativer er konkurrencedygtig, siger hun.

Cardsharing kan efter loven straffes med fængsel i op til seks år. Kunderne kan straffes med bøder på mellem 10.000 og 20.000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere