Politiet anholdte 28 efter fodboldvold

Efter fodboldkampen mellem Brøndby og FCK kom ophidsede Brøndby- og FCK-tilhængere i masseslagsmål.

Selv om politiet var talstærkt til stede ved lørdagens superligakamp mellem Brøndby og FCK på Brøndby Stadion, endte det alligevel med at masseslagsmål mellem to grupper af fodboldbøller.
I 10 til 15 minutter bankede de to ophidsede grupper løs på hinanden uden for stadion, kort efter kampen var slut.
- Vi prøvede med hjælp fra klubberne at holde den ene fraktion tilbage på stadion, indtil den anden var væk, men det lykkedes for dem at vælte et hegn, og så løb de lige i totterne på hinanden, fortæller politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi i Albertslund, Michael Kristiansen.
Mange fik mindre knubs ved sammenstødet, men ingen kom alvorligt til skade.
Det lykkedes for politiet at adskille de kæmpende fodboldbøller, og i den forbindelse blev syv personer anholdt.
Politiet fulgte de cirka 400 besværlige FCK-fans til Glostrup Station. Her opstod der igen tumult, da en gruppe Brøndby-fans dukkede op. Ballademagerne begyndte at kaste forskellige genstande mod hinanden og mod politiet.
- Vi var nødt til igen at gribe ind og anholde et antal personer. Sammenlagt er vi oppe på 28 anholdte i forbindelse med fodboldkampen. De har været usædvanligt aggressive i dag på begge sider, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen, som koordinerede politiets indsats.
Også før kampen havde politiet bøvl med at styre de to holds tilhængere. Det lykkedes ikke for bøllerne at komme i nærkontakt med hinanden før kampen. I stedet rettede de aggressionerne mod politiet.
En betjent fra Vestegnens Politi måtte en tur omkring skadestuen, efter han blev ramt i hovedet af en flaske ved Brøndby Stadion før kampen var gået i gang. Han er kun lettere skadet og kunne udskrives igen.
I alt blev otte ballademagere fra begge lejre anholdt før kampen. De er blandt andet sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, vold og vold mod tjenestemand.
I næste uge vil politiet forsøge at udpege den person, der kastede flasken, ved hjælp af optagelser fra overvågningskameraer.
FC København vandt i øvrigt kampen med 2-1.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Fartkontrol

Bilist snuppet med 175 km/t på landevej

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere