Politiet anholder fulde så de ikke fryser ihjel

Politiet vælger i denne tid oftere end ellers at anholde fulderikker, der bliver fundet rundt omkring på gader og veje, end tilfældet er resten af året, skriver DAGBLADET Roskilde.

Fælles for de anholdte er, at de skønnes ikke at kunne klare sig selv i de kuldegrader, der i øjeblikket dominerer landet.
- I denne tid tager vi dem oftere ind, så vi er sikre på, at de overlever, siger Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
Jan Lauritzen gør det klart, at kombinationen af spiritus og det at sove ude er livsfarligt. Om sommeren kan den kombination bedre lade sig gøre - så kan folk sove på en bænk eller lignende i nogle timer.
- Men som temperaturerne er nu, så risikerer folk at dø af det. Vi tør simpelthen ikke at tage chancer, siger Jan Lauritzen.
Denne risiko får også cheflæge ved Roskilde Sygehus, Teis Andersen, til at komme med en særlig opfordring til de unge og deres forældre.
- Det er vigtigt, at forældrene sørger for, at de unge kommer ordentlig hjem fra byen, hvis de har været ude at feste og er påvirkede. Og de unge skal sørge for at holde sig sammen, så de passer på hinanden. For en lille lur i kulden kan let blive den sidste, påpeger cheflægen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere