Politiet anholder fem personer i sag om menneskehandel

Fem personer er mandag blevet anholdt i Nordsjælland i en sag om menneskehandel. Det skete efter en aktion, som Nordsjællands Politi gennemførte sammen med SKAT, skriver Fagbladet 3F.

Politiet og SKAT ransagede to adresser i Helsingør og Snedkersten. På den adresse fandt myndighederne to rumænske statsborgere, der efter endt afhøring vil blive overgivet til Center Mod Menneskehandel. Der er sikret en stor del dokumenter og effekter samt en skarpladt pistol, oplyser Nordsjælland Politi.

Nordsjællands Politi oplyser til Fagbladet 3F, at de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i eftermiddag i Helsingør.

Sagen blev anmeldt til Nordsjællands politi af Helsingør kommune, der på baggrund af deres arbejde i området var blevet opmærksom på, at der på den ene adresse boede rumænere under kummerlige og slavelignende forhold.

Sagen er blot den seneste af lignende sager, og det er Nordsjællands politis opfattelse, at der er tale om et mønster blandt en gruppe af personer inden for rengøringsindustrien, som via egne selskaber rekrutterer udlændinge fra primært Rumænien til at komme til Danmark for at arbejde.

Disse arbejder uden registrering for en meget lav løn og bliver indkvarteret under kummerlige forhold.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere