Politiet anholder aktivister

Unge antifascister har samlet sig i nærheden af en demonstration mod "islamisering af Danmark".

Politiet har lørdag formiddag anholdt 30 aktivister i Vendersgade i København i nærheden af en anmeldt demonstration, der holdes af den islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Danmark. Den anmeldte demonstration handler om, hvad foreningen opfatter som muslimsk forfølgelse af jøder i Danmark. Den holdes på Søtorvet ved Dronning Louises Bro og har ifølge politiet samlet cirka 30 demonstranter.

Imidlertid har op mod 100 aktivister fulgt en opfordring fra Antifascistisk Aktion om at møde op til en "larmedemonstration" for at "overdøve" budskaberne fra den anmeldte demonstration.

Den venstreradikale gruppe mener, at Stop Islamiseringen forsøger at skabe splid på Nørrebro.

Ved demonstrationens begyndelse lørdag klokken 11 blev der affyret et kanonslag og et romerlys, og der var forstyrrende støj i Frederiksborggade og i sidegaderne, som politiet havde spærret af.

- Vi har spærret gaderne af, for at løse vores opgave, der går ud på, at sikre den anmeldte demonstration retten til at demonstrere, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi.

De 30 personer, der blev anholdt i Vendersgade, blev taget med, fordi de ikke efterkom politiets ordrer om ikke at forstyrre den anmeldte demonstration, oplyser Henrik Møller Jakobsen.

Desuden var nogle af dem maskeret, oplyser han.

Stop Islamiseringen har søgt politiet om lov til at gå fra samlingsstedet på Søtorvet til Axeltorv i nærheden af Københavns Hovedbanegård.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere