Politiet afviser kritik i asylsag.

Det er ikke en politiopgave at fragte asylansøgere til Center Sandholm, fastslår politidirektøren. Politiet handler helt efter bogen, når asylansøgere kommer til Københavns Lufthavn, fastslår politidirektør Johan Reimann fra Københavns Politi.

Der bliver taget fingeraftryk og sikret rejselegitimation, men det er ikke politiets opgave at fragte asylansøgerne til Center Sandholm, oplyser direktøren.

- Med mindre der ved asylansøgerens henvendelse til politiet foreligger særlige omstændigheder, giver lovgivningen ikke mulighed for at frihedsberøve asylansøgeren, oplyser Johan Reimann i en pressemeddelelse.

Disse omstændigheder kan ifølge politidirektøren være "mistanke om strafbart forhold eller andre forhold som mistanke om f.eks. længerevarende ophold, brug af falsk identitet eller lignende".

I sidste uge fortalte fællestillidsmand Carsten Holk fra Københavns Politi, Lufthavnen, at op mod halvdelen af asylansøgerne forsvinder på vej til Center Sandholm. Han fortalte desuden, at politiet lukker asylansøgerne direkte videre ind i Danmark uden at vide, hvem de er.

Det afviser Johan Reimann.

- Når en asylansøger træffes i forbindelse med grænsekontrol i Københavns Lufthavn, sikrer politiet i Københavns Lufthavn, at den pågældendes rejselegitimation, oplysninger om navn, fødedato m.v. samt foto og fingeraftryk fra den pågældende optages til brug i den videre sagsbehandling, skriver politidirektøren i sin pressemeddelelse.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) sagde i sidste uge, at hun er målløs over, at asylansøgerne selv bliver bedt om at finde vej til Center Sandholm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere