Politiet advarer: Pas på disse mails

Svindlerne har opdaget, at danskerne overgår til et nyt digitalt ID, og nu forsøger politiet at advare intetanende borgere.

Hele Danmark skal frem mod sommeren 2022 skifte deres NemID ud til MitID, men nu advarer politiet mod svindlere, der er kommet på en rigtig slem idé.

For bare en lille uges tid inde i den store omlægning er en række borgere begyndt at få mails fra svindlerne, der forsøger at narre fortrolige oplysninger ud af dem.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Ifølge Københavns Politi sender svindlerne mails, der skal ligne de er afsendt af Nets, og som beder modtageren bekræfte sine oplysninger.

Hvis du modtager sådan en mail, så skal du ikke reagere, lyder advarslen. Ifølge mailen skal man opgradere sit NemID eller opsparingskonto.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hvis du får en mail, der ser ud som på billedet, så er det om at slette den.
Hvis du får en mail, der ser ud som på billedet, så er det om at slette den.
Foto: Københavns Politi

Men mailen kommer ikke fra Nets, lyder det fra politiet, og derfor skal du ikke besvare mailen eller klikke på de links, der er i den.

Slet den

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at borgerne vil få besked via sin digitale postkasse og via deres bank, når de kan få MitID. 

- MitID skal bruges til alt det, vi er vant til at bruge NemID til, fx at logge på netbank, borger.dk og kommunikere med det offentlige. Med MitID styrkes sikkerheden, så det også i fremtiden vil være trygt at benytte sit digitale ID på nettet, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Københavns Politi råder borgere til aldrig at tage et billede af deres NemID-nøglekort og sende det til nogen. I stedet råder de folk til at downloade app'en Mit digitale selvforsvar.

Her får man gode råd mod svindel og advarsler, når der er svindlere på spil.