Politiet åbner for torvedage igen

Nu er det igen muligt at afholde traditionelle torvedage, lyder meldingen fra politiet. Allerede onsdag åbnede torvet i Køge og i Roskilde, men det er ikke uden bekymring.

Der er godt nyt til folk, der hungrer efter frisk fisk, blomster, frugt og grønt. Landets torve har nemlig fået tilladelse til at åbne op for de traditionelle torvedage. Sådan lyder det i en melding fra Politiet.

Politiet har revurderet sit hidtidige forbud mod at holde torvedage. Den nye tolkning mod forsamlinger på mere en 10 personer omfatter derfor ikke længere torvedage, lyder det fra Politiet.

Allerede fra onsdag kunne man derfor tage til torvedag i blandt andet Køge og Roskilde.

quote Det er et trækplaster for byen og en håndsrækning til stadeholderne. Men det kan blive opfattet negativt, at Køge Torv åbner, mens alt andet fortsat skal holde lukket. Nogle vil synes, det giver mening, og andre vil synes, at det er vanvittigt.

Uffe Mortensen, formand for Køge Torvelaug

Kan opfattes negativt

Hos Køge Torvelaug er formand Uffe Mortensen glad for, at stadeholderne, der lever af torvedagene, har mulighed for at få en indtægt. Men han frygter også, at åbningen af torvedagene kan blive opfattet negativt.

-  Det er et trækplaster for byen og en håndsrækning til stadeholderne. Men det kan blive opfattet negativt, at Køge Torv åbner, mens alt andet fortsat skal holde lukket. Nogle vil synes, det giver mening, og andre vil synes, at det er vanvittigt, siger Uffe Mortensen til TV 2 Lorry.

Selvom Køge Torv har fået tilladelse til at åbne op for torvedag allerede i morgen, så vil alle stadeholdere med stor sandsynlighed ikke stå klar i morgen.

- Dem der har lyst til at komme, kan komme i morgen, men jeg ved allerede nu, at alle ikke kommer, fortæller Uffe Mortensen.  

quote Vi skal og vil leve op til de forholdsregler og krav, der er. Men det kan blive en udfordring, hvis folk ikke husker reglerne og holder afstand, så det er en af vores bekymringer.

Uffe Mortensen, formand for Køge Torvelaug

Hold afstand

Selvom politiet har genåbnet torvene landet over, så skal der stadig holdes afstand og tages hensyn, for at hindre smittespredning af covid-19. Og det tager de seriøst hos Køge Torvelaug.

- Vi skal og vil leve op til de forholdsregler og krav, der er. Men det kan blive en udfordring, hvis folk ikke husker reglerne og holder afstand, så det er en af vores bekymringer, siger Uffe Mortensen.

Hos politiet understreger de, at de har mulighed for at påbyde personer at forlade torvedagene, hvis de vurderer, at der er flere end 10 personer til stede på en sådan måde, at de kan udgøre en fare for smittespredning af covid-19.

Køge holder torvedage onsdage fra 08:00-16:30 og lørdage fra 08:00-15:30. Torvedagene i Roskilde kan opleves onsdag og lørdag fra 08:00-16:00.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

5987

Fredensborg Kommune har et af landets højeste smittetal - men smitten fordeler sig helt skævt

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere