Politiet åbner for torvedage igen

Nu er det igen muligt at afholde traditionelle torvedage, lyder meldingen fra politiet. Allerede onsdag åbnede torvet i Køge og i Roskilde, men det er ikke uden bekymring.

Foto: TV 2 Lorry

Der er godt nyt til folk, der hungrer efter frisk fisk, blomster, frugt og grønt. Landets torve har nemlig fået tilladelse til at åbne op for de traditionelle torvedage. Sådan lyder det i en melding fra Politiet.

Politiet har revurderet sit hidtidige forbud mod at holde torvedage. Den nye tolkning mod forsamlinger på mere en 10 personer omfatter derfor ikke længere torvedage, lyder det fra Politiet.

Allerede fra onsdag kunne man derfor tage til torvedag i blandt andet Køge og Roskilde.

Det er et trækplaster for byen og en håndsrækning til stadeholderne. Men det kan blive opfattet negativt, at Køge Torv åbner, mens alt andet fortsat skal holde lukket. Nogle vil synes, det giver mening, og andre vil synes, at det er vanvittigt.

Uffe Mortensen, formand for Køge Torvelaug

Kan opfattes negativt

Hos Køge Torvelaug er formand Uffe Mortensen glad for, at stadeholderne, der lever af torvedagene, har mulighed for at få en indtægt. Men han frygter også, at åbningen af torvedagene kan blive opfattet negativt.

-  Det er et trækplaster for byen og en håndsrækning til stadeholderne. Men det kan blive opfattet negativt, at Køge Torv åbner, mens alt andet fortsat skal holde lukket. Nogle vil synes, det giver mening, og andre vil synes, at det er vanvittigt, siger Uffe Mortensen til TV 2 Lorry.

Læs også Historisk motionsløb afholdt 536 gange – derfor bliver det ikke aflyst af corona

Selvom Køge Torv har fået tilladelse til at åbne op for torvedag allerede i morgen, så vil alle stadeholdere med stor sandsynlighed ikke stå klar i morgen.

- Dem der har lyst til at komme, kan komme i morgen, men jeg ved allerede nu, at alle ikke kommer, fortæller Uffe Mortensen.  

Vi skal og vil leve op til de forholdsregler og krav, der er. Men det kan blive en udfordring, hvis folk ikke husker reglerne og holder afstand, så det er en af vores bekymringer.

Uffe Mortensen, formand for Køge Torvelaug

Hold afstand

Selvom politiet har genåbnet torvene landet over, så skal der stadig holdes afstand og tages hensyn, for at hindre smittespredning af covid-19. Og det tager de seriøst hos Køge Torvelaug.

- Vi skal og vil leve op til de forholdsregler og krav, der er. Men det kan blive en udfordring, hvis folk ikke husker reglerne og holder afstand, så det er en af vores bekymringer, siger Uffe Mortensen.

Hos politiet understreger de, at de har mulighed for at påbyde personer at forlade torvedagene, hvis de vurderer, at der er flere end 10 personer til stede på en sådan måde, at de kan udgøre en fare for smittespredning af covid-19.

Køge holder torvedage onsdage fra 08:00-16:30 og lørdage fra 08:00-15:30. Torvedagene i Roskilde kan opleves onsdag og lørdag fra 08:00-16:00.

Læs også Massevis samlede sig i skov, på havn og ved slot - politiet roser danskerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik