Politichefer til muslimer: Tag afstand fra Islamisk Stat

Imamer og muslimske organisationer skal i højere grad offentligt lægge afstand til Islamisk Stat (IS), der er under anklage for massedrab og etnisk udrensning i det nordlige Irak og senest har halshugget to amerikanske journalister.

Sådan lyder opfordringen fra tre af de politikredse, der har oplevet flest unge muslimer rejse i væbnet kamp i Syrien, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

I en række tilfælde er de unge mænd endt som krigere hos IS.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen, Østjyllands Politi, siger:

- Hvis foreningerne turde tage bladet fra munden og sige det højt, at de tog afstand, så ville det hjælpe med at få budskabet igennem.

Politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi og politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi, så også gerne, at de muslimske autoriteter tog klart og tydeligt afstand fra Islamisk Stat.

Bent Isager-Nielsen kalder det "meget, meget afgørende", at de unge hører det fra nogen, de har tillid til og respekt for.

Det Islamiske Trossamfund (DIT) opfordrer politiet til at tage dialogen uden for medierne.

- DIT er i gang med diverse initiativer såvel som andre moskéer, og såfremt politiet ønsker at indgå i en dialog med os og drøfte nogle elementer, vil det være passende at undgå henvendelser via tredjepart for netop at vise seriøsiteten for alle, lyder det i udtalelsen, hvoraf det ikke fremgår, hvad disse initiativer består af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik