Politi: Vi spilder tid med fængselsbesøg

Efterforskere i Københavns Politi skal nu overvåge fængselsbesøg, og det koster dyrebar tid, mener politiet

Foto: TV2/Lorry

Varetægtsfanger i Københavns Fængsler får nu efterforskere med i lokalet, når der er besøg fra venner eller familien. Og det trækker efterforskningen af sager ud, mener Københavns Politiforening ifølge ekstrabladet.dk.

- Det er heller ikke verdens mest spændende arbejde for en erfaren efterforsker, at sidde og overvåge et besøg bare for at forhindre, at de snakker om sagen, siger foreningens formand, Claus Oxfeldt, til ekstrabladet.dk.

Før sad såkaldte reservebetjente som regel med ved fængselsbesøgene - ofte betjente på pension eller deltidsansatte. Men efter politiets fratrædelsesalder på 63 år er forsvundet, er reservebetjentene forsvundet.

Derfor må efterforskere nu sidde med, når opklaringer kræver, at fanger har besøgs- eller brevkontrol. Med efterforskere på besøgskontrol koster det på borgerbetjeningen, mener Politiforeningen.

- Vi kommer til at bruge en masse ressourcer på det. Det er en politiopgave, der skal løses, men man burde overveje om ikke det var en opgave for andre end politiet, måske fængselsvæsnet, fortæller Claus Oxfeldt.

Før havde Københavns Politi seks til syv reservebetjente. Med de nye regler erkender chef for efterforskningen i Københavns Politi, Svend Foldager, at det går ud over efterforskningen.

Han understreger dog, at aftalen er indgået mellem politiledelsen og betjentenes fagforening, Politiforbundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik