Politi: Unge forsøgte at brænde ambassade

Den græske ambassade og Christiansborg var ifølge politiet mål for fem unge, der sigtes for terror.

De fem unge, der siden april har siddet fængslet for flere tilfælde af brandstiftelser, og som nu sigtes for forsøg på terror, havde ifølge politiet omfattende planer om brandstiftelser og angreb på politiet.

Desuden fremgår det af sigtelsen, at politiet mener, at mindst endnu en person, som man ikke ved hvem er, har deltaget i gruppens planer og attentater.

Blandt gruppens mål var den græske ambassade i København. Ifølge sigtelsen hældte gruppens medlemmer natten til den 6. april brandbar væske ud ved ambassadens hoveddør, hvorefter de satte ild til væsken med en fakkel.

Fire af de unge blev anholdt om natten til 26. april, da de ifølge politiet forsøgte at sætte ild til Politiskolen i Brøndby med benzin og nødblus. Den femte blev anholdt 19. maj.
Men på det tidspunkt havde de ifølge politiet forberedt brandattentater mod "flere offentlige institutioner".

Det drejer sig ifølge sigtelsen blandt andet om Christiansborg, Integrationsministeriet, Justitsministeriet, Livgardens Kaserne samt Faderhusets hotel i Bandholm.

Desuden er de fem sigtet for sammen med en ukendt person at have lagt planer om overfald på politifolk under politiets rutinemæssige razziaer på Christiania. Overfaldene skulle ske med balloner fyldt med benzin, molotovcocktails og stålkugler.
Det var i forvejen kendt, at gruppen er sigtet for en halv snes brandattentater i København og omegn fra april 2010 og til deres anholdelse et år senere.

Attentaterne gik ifølge politiet ud over flere pelsvirksomheder, Politiskolen, Politiets Efterretningstjeneste, Rigspolitiets Datacentral, Arbejdernes Landsbank og virksomheden Nestlé.
Desuden forsøgte de ifølge sigtelsen at sætte ild til Kopenhagen Fur og Nordea i København.

Siden anholdelsen har de fem "kun" været tiltalt for brandstiftelse. Men da Københavns Byret torsdag skulle tage stilling til, om de fortsat skal sidde fængslet, ønskede politiet at udvide sigtelsen til at dreje sig om terror.

Det lykkedes ikke Københavns Byret at færdigbehandle sagen torsdag, så først fredag vil det blive afgjort, om de kan fængsles for terror.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere