Politi og kommune vil jagte enkeltpersoner i bandemiljø

Enkeltpersoner i bandemiljøet skal udpeges og enten bag tremmer eller ud af banderne, lyder ny strategi.

Københavns Politi og Københavns Kommune har netop indgået en

partnerskabsaftale om at bekæmpe banderne på Indre Nørrebro.

Et af redskaberne er, at politiet vil udpege og fokusere på enkeltpersoner. De skal enten retsforfølges eller hjælpes ud af bandemiljøet.

Målet med partnerskabet er sammen med borgerne at skabe en fælles og tryghedsskabende indsats på Nørrebro, oplyser Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og politidirektør Thorkild Fogde i en pressemeddelelse.

Vi vil systematisk retsforfølge og fængsle de enkelte bandemedlemmer

- Det er helt urimeligt, at almindelige københavnere skal være vidne til knivstikkerier og skyderier, fordi banderne har et forskruet æresbegreb og kæmper om at sidde på markederne for hash-, narko- og våbenhandel, siger Frank Jensen.

- Vi vil systematisk retsforfølge og fængsle de enkelte bandemedlemmer for deres kriminalitet. Men samtidigt vil vi arbejde på at få så mange som muligt til at forlade bandemiljøet, siger Thorkild Fogde.

- Og vi vil medvirke til, at så få unge mennesker som muligt bliver draget mod bandemiljøet. På den måde ønsker vi at fokusere indsatsen mod en bande ad gangen, fortæller politidirektøren.

Indsatsen gøres personlig, vi ved, hvem der færdes hvor

I Justitsministeriets rapport "Første led i fødekæden" fra 2011 konkluderes det, at bandemedlemmers lokalområde er en vigtig base for rekruttering af nye bandemedlemmer.

Derfor skal den nye strategi sætte målrettet ind mod rocker- og bandemiljøets rekrutteringsbaser.

Det overordnede mål er, at antallet af aktive medlemmer i henholdsvis Blågårds Plads Gruppen (BGP) og Loyal To Familia (LTF) er væsentligt reduceret inden udgangen af 2013 i forhold til begyndelsen af året.

- Vi gør indsatsen personlig. Vi ved, hvem der færdes i og omkring det kriminelle miljø på Indre Nørrebro, forklarer Thorkild Fogde.

- Dem deler vi op i seks specifikke målgrupper, men alle bliver mødt med en individuel tilgang, og vi fører log over hver enkelt individ, lyder det.

Københavns Politi har på baggrund af sin viden om grupperingerne og målrettet efterforskning gennemført en kortlægning af bandemedlemmerne på individniveau.

Medlemmer, der endnu kan nå at trække sig, skal have tilbud fra kommunen

De seks målgrupper for indsatsen består af omkring 100 egentlige bandemedlemmer og et tilsvarende antal medløbere, sympatisører og udsatte unge i øvrigt - et tal, der hele tiden ændrer sig.

- De forhærdede kriminelle skal dømmes og straffes. De, der endnu kan nå at trække sig ud, skal have et tilbud fra kommunen, der er meget svært at afslå, siger overborgmester Frank Jensen.

- De unge mænd skal forstå, at de sætter deres liv og fremtid på spil, hvis de lader sig lokke ind i hårdkogte bandekonflikter, lyder det.

Politiets bandeenhed har også besøgt bestyrelser for almene boligområdet og flere ejer- og andelsforeninger på Nørrebro for at drøfte politiets og kommunens indsats.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik