Politi-nej til hastighedsprojekter

- Det virker ikke som om, at politiet vil have hastigheden ned i landsbyerne!Det er den konklusion, som formand for Herringløse Landsbyråd Niels Grosen drager, efter, at landsbyen som en af tre i Roskilde Kommune er blevet nægtet et hastighedsdæmpende projekt, som Roskilde Kommune var klar til at sætte i gang, skriver DAGBLADET Roskilde.

Projekterne går ud på, at sætte røde påbudstavler op, så der kun må køres 40 kilometer i timen gennem byerne Gadstrup, Gundsømagle og Herringløse. Tavlerne skal kombineres med andre hastighedsdæmpende foranstaltninger.
Men hos Midt- og Vestsjællands Politi har man sagt nej til projektet.- Vi er ærlig talt noget rystede over det nej. Vejdirektoratet ville have os til at arbejde præventivt. Nu siger politiet pludselig nej, siger afsnitsleder i trafik- og anlægsafsnittet i Roskilde Kommune Lene Krull, som allerede har været med til lignende trafikprojekter i Vindinge, på Helligkorsvej og i Gundsølille.
Nu er det ikke længere Vejdirektoratet, der står for at give tilladelse til de hastighedsdæmpende projekter, men politiet.
- I Herringløse har vi registreret seks uheld fra 2003 til 2007. I ingen af uheldene kan vi konkludere, at for høj hastighed har været årsag til uheldene. Da vi ikke kender antal fodgængere og cyklister på de pågældende veje kan vi ikke anbefale en 40 kilometer zone, siger Peter Stryhn, leder af Midt- og Vestsjælland Politis færdselsafdeling.
Roskilde Kommune har besluttet at klage til rigspolitiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere