Politi med opfordring: Sådan sikrer du dig mod juleindbrud

Tænd lys! Så klart er et af rådene, når indbrudseksperter og lokalbetjente besøger en række kommuner i kampen mod juleindbrudstyve.

Budskabet er lysende klart, når Københavns Vestegns Politis indbrudseksperter og lokalbetjente besøger alle 11 kommuner i politikredsen i den kommende tid: Tænd lys!

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Tyveknægte foretrækker nemlig at arbejde uden at blive opdaget, og derfor er årets mørkeste tid ofte lig med indbrudstid.

- Lys skræmmer tyven væk, så sørg for at din bolig er godt oplyst ude og inde i den mørke tid, så den ser beboet ud – især når du ikke er hjemme, siger indbrudsrådgiver Per Hedeman fra Københavns Vestegns Politi.

Lys og gode naboskaber virker

Besøgene fra politiet i de mange kommuner går under navnet ’Operation Mørketid’.

For trods færre indbrud i årets tre første kvartaler, venter nu en tid med mørke og juleindbrud, og derfor er det vigtigt at holde fast og fortsætte de gode takter, der gør livet surt for en tyv.

- Lys virker, og det samme gør gode naboskaber, som holder øje med kvarteret og hinandens boliger og ringer til politiet i en fart, hvis man spotter en tyv, der lusker rundt, siger Per Hedeman.

Indbrudsrådgiveren vil være til stede med enkle, konkrete effektive indbrudsråd til din bolig og gratis tænd/sluk-ure til de første, som kigger forbi. 

Per Hedeman opfordrer til, at man inviterer sin nabo, genbo, overbo eller andre med.

I uge 50 besøger ’Operation Mørketid’ Albertslund, Brøndby, Ishøj, Taastrup og Vallensbæk.

Her kan du møde Operation Mørketid