Politi: Mænd rev taget af skole og solgte det

En af de største hælerisager i landet begynder til april. Det skriver Helsingør Dagblad. Politiet vil rejse ikke færre end 253 anklager for tyveri og hæleri af jern og metal mod fem mænd.

Størstedelen af tyvegodset blev solgt til Helsingør Jern og Metal, mener politiet.

Efter mere end et års opklaringsarbejde har Nordsjællands Politi afleveret ikke færre end 253 sager om hæleri og tyveri til politiets anklagemyndighed.

Tre anklagere har i mellemtiden arbejdet med anklageskrifterne mod de i alt fem mænd, som står sigtet og tiltalt for at have solgt stjålne metaller i form af blandt andet sølv og kobber til Helsingør Jern og Metal på Industrivej i Helsingør.

De virksomheder og institutioner, der er stjålet fra, har lidt et tab på ikke under 1,7 millioner kroner. Det oplyser sagens efterforskningsleder, politikommissær Lau Lauritzen fra lokal efterforskning ved Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Politiet regner med på et senere tidspunkt at kunne tiltale ejerne af jern- og metalhandelen og dermed de personer, som er sigtet for aftage metallerne, for groft hæleri. Lau Lauritzen vil imidlertid ikke afvise, at efterforskningen mod dem kan fortsætte i op til endnu et år.

Afsætningen af metallerne stod på i årene fra 2010 til 2013, og ud over selve straffesagen venter Helsingør Kommune og Skat med sager mod de tiltalte for socialt bedrageri og skatteunddragelse.

En af de tre hovedsager der foreløbig er gjort klar og berammet i Helsingør Ret til april, involverer 27 tiltalepunkter mod to mænd fra København, som er tiltalt for at have stjålet og siden solgt store dele af kobbertaget på Trørød Skole til Helsingør Jern og Metal.

Det drejede sig om i alt 10 tons kobbertag og kobberkabler.

Den ene har erkendt sig delvist skyldig, mens den anden tiltalte nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden er også ved at lægge sidste hånd på anklageskriftet mod en 35-årig mand, som tidligere har boet i Helsingør.

Han er sigtet for at have stjålet sammenlagt 288 kilo sølv fra sin arbejdsplads Elplatek i Espergærde i løbet af 2011 og 2012. Det antages, at han vil blive tiltalt for i alt 113 forhold.

I tilknytning til disse tyverier venter Nordsjællands Politi på at kunne rejse tiltale mod en 30-årig og en 28-årig mand fra Helsingør, som aftog sølvet fra den 35-årige og solgte 123 kilo af det videre til Helsingør Jern og Metal, mens den resterende mængde blev solgt til en stadig ukendt aftager.

Disse personer bliver efter alt at dømme tiltalt for omkring 113 tilfælde af hæleri.

Bevisførelsen mod de sigtede og tiltalte tager for en stor dels vedkommende udgangspunkt i en såkaldt »marskandiserbog«, en simpel form for regnskabsbog, som indehaverne af jern- og metalhandelen førte over købene af guld og sølv fra indbrud.

Politiet faldt over marskandiserbogen under et rutinebesøg i den dengang fremadstormende genvindingsvirksomhed i 2012.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik