Politi langer ud efter nyt vagtfirma

Nyt vagtfirma spiller på frygten for hjemmerøveri og overfald. Det har ikke hold i virkeligheden, siger Nordsjællands Politi ifølge Frederiksborg Amts Avis.

»Antallet af hjemmerøverier og røveriske overfald er eksploderet. Du kan sikre dig eller din familie med satellitovervågede gps-overfaldsalarmer.«
Sådan markedsfører et nyt vagtselskab sig på sin hjemmeside. Strandvejspatruljen tilbyder sin service til de 10.800 borgere, der bor på strandvejsstrækningen mellem Tuborg Havn og Rungsted.
Her vil vagtselskabets biler køre i pendulfart. Men markedsføringen er ikke i overensstemmelse med virkeligheden. Reelt har Nordsjællands Politi kun registreret et enkelt hjemmerøveri i 2010.
- Det falder mig lidt for brystet. Det har ikke hold i virkeligheden. De skal jo sælge et produkt, men hvis man bevidst bygger et skræmmebillede op om et kriminalitetsforhold, så bryder jeg mig ikke om det, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer.
Manden bag det nye vagtselskab, Troels Hersom, mener ikke, at firmaet spiller unødigt på borgernes frygt.
- Det er en svær størrelse. Men man læser jo hele tiden om folk, der bliver overfaldet og stukket ned, og man skal da sikre sig. Efterhånden som alt bliver pengeløst, så vælger de kriminelle at begå overfald på privatpersoner, siger Troels Hersom.
På firmaets hjemmeside kan man læse, at »Strandvejspatruljen bygger på et stærkt samarbejde med politi, redning og kommunal myndighed«. Men Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi fortæller, at det nye vagtselskab ikke har nogen særaftale med ordensmagten.
- Vi har ikke noget specielt samarbejde. De har ikke nogen særstatus. Vi kommer ikke hurtigere, hvis de ringer, end hvis andre ringer, siger han.
Troels Hersom erkender, at Strandvejspatruljen ikke endnu har etableret et samarbejde med hverken politi, redning eller kommunale myndigheder.
- Du kan sige, at det er en stærk formulering. Men når de opdager, at vi er seriøse, så håber vi på at få et stærkt samarbejde. Det ville nok være den rigtige måde at sige det på, siger Troels Hersom.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere