Politi rykkede ud til gymnasiefester, musik og støj

Et opholdsforbud holdt unge væk fra Dyrehaven nord for København, men politiet måtte i stedet rykke ud til andre fester.

Flere gymnasieelever var fredag samlet til såkaldte puttefester i Fælledparken i København. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

I hele hovedstadsområdet rykkede politiet fredag aften og natten til lørdag ud til støjende og festglade mennesker i natten.

Det er kombinationen af det varme sommervejr, et nedlukket natteliv og den første fredag, efter at gymnasierne er startet i skole igen. Det fortæller flere vagtchefer.

Læs også Politi rykker ud til store gymnasiefester i københavnske parker

I Nordsjælland gjorde et opholdsforbud i Dyrehaven, hvor der normalt mødes op mod 10.000 gymnasieelever den første fredag efter sommerferien, at de unge mennesker blev væk.

Til gengæld har Nordsjællands Politi haft travlt med "rigtig mange anmeldelser" om musik til ulempe andre steder.

- Når nattelivet er lukket, så flytter festerne ud i private boliger, og det giver gener for mange naboer, og vi gør, hvad vi kan. Men vi kan ikke køre ud til alle desværre, og telefonenerne kimer stadig, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Rolf Hoffmann til Ritzau.

Musikanlæg konfiskeret

Også i København melder politiet, at det har været en travl nat med flere henvendelser om støj og høj musik.

- Vi har fået i omegnen af 100 anmeldelser. I alt har døgnet givet 18 påbud og tre sigtelser, siger vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen til TV 2 Lorry lørdag formiddag.

Omkring klokken 02.00 natten til lørdag skrev Københavns Politi på Twitter, at politiet var til stede ved Dronning Louises Bro i det indre København efter flere anmeldelser om musik til ulempe.

Læs også "Plaget af støj, når fester stikker af": Nu vil politikere have minister på banen

Her konfiskerede man et musikanlæg, efter at ejeren havde fået to sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Københavns Politi har desuden været til stede i flere parker, hvor unge mennesker har været samlet. Omkring klokken 22.00 var 200 unge blandt andet samlet i Fælledparken, meldte vagtchef Paw Kaltoft.

- De er ved at være godt berusede, så det er blevet lidt mere besværligt. De lytter stadig, men det er blevet lidt sværere at få dem til at efterkomme vores anvisninger, sagde Paw Kaltoft til Ritzau.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man i løbet af aftenen og natten har modtaget 15 anmeldelser om "musik til ulempe".

Anmeldelser om støj natten til lørdag

Se her, hvor mange anmeldelser politiet har modtaget om "musik til ulempe" fredag aften og natten til lørdag:

 

* København: 104 anmeldelser.

* Københavns Vestegn: 15 anmeldelser.

* Nordsjælland: 67 anmeldelser.

* Midt- og Vestsjælland: Ikke oplyst.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik