Politi har svært ved at overbevise forældre

Det er svært at overbevise forældre om, at deres børn tager stoffer. Gang på gang oplever politiet, at forældres kendskab til narkotika er så lille, at de ikke regner med, at det findes blandt deres børn, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Forældrene stoler mere på deres børn end på os. Det skal de også, men der er også tale om en fornægtelse. I hvert fald indtil vi kommer med ret håndfaste beviser. Så bliver forældrene som regel dybt chokerede, siger Gitte Prætorius, leder af specialgruppen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Ofte ved forældrene ikke, hvilke tegn der er klare faresignaler om, at deres børn har et forbrug af stoffer, og ofte vil de heller ikke erkende, at netop deres børn kan finde på den slags.

- Vi har oplevet en 16-årig, der gennem lang tid havde lånt rigtig mange penge af sine forældre. Til sidste lukkede de kassen i, og det fik drengen til at gå amok og true sin mor med en kniv. Da vi blev tilkaldt, anede hun ikke, hvad der var årsagen, men han erkendte til sidst, at han havde et hashmisbrug og skyldte en masse penge, siger politiassistent Christian Reimer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere