Politi finder pengeskab fra millionkup

Tyveknægte har brændt bil og pengeautomat af efter kup mod bank. De slap af sted med 1,7 millioner kroner.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi har torsdag eftermiddag fundet en pengeautomat, som onsdag blev blev stjålet fra en bank i Allerød.
Automaten, der indeholdt mere end 1,5 millioner kroner, var brændt af, da den blev fundet.
- Den blev fundet på en parkeringsplads ved Allerød Gymnasium, hvor der også var en VW Transporter, som var blevet brændt af, fortæller funktionsleder Christian Have fra Nordsjællands Politi.
Kuppet fandt sted onsdag morgen, da en gruppe på fire fem tyveknægte slog til mod Danske Banks filial på M.D. Madsens vej i Allerød.
Tyvene brød først ind i det aflukke, hvor automaten befandt sig, og derefter fik de automaten frigjort ved hjælp af en donkraft. Og der var bunker af penge i automaten.
- Jeg kan bekræfte, at der var omkring 1,7 millioner kroner i automaten, fortæller Christian Have til Ritzau.
Bankens overvågningskameraer har filmet hele episoden. Og der er ganske gode ansigtsbilleder af et par af tyvene, skønt de var maskeret under kuppet.
- De har formentlig kørt automaten væk i varebilen og har så sat ild til det hele for at slette eventuelle spor. Måske har de fået lidt kolde fødder, efter at de er blevet efterlyst offentligt, siger Christian Have.
Det sker forholdsvis ofte, at forbrydere stikker ild på en flugtbil. Ilden fortærer for eksempel hår og tøjfibre og andre spor, som gerningsmændene måtte have efterladt.
Ved at brænde det hele af gør forbryderne det sværere for politiet at indsamle de tekniske beviser, som kan være afgørende i efterforskningen af sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik