Politi får tip om rovmordere fra Gladsaxe

Hævninger med stjålent dankort afslører gerningsmænds rute efter drab på 81-årig kvinde.

Flere borgere nikker genkendende til de fotos, som medier mandag har vist af to mænd, der har hævet penge ved automater flere steder i København og i Herlev.
     
Mændene mistænkes for at have slået en 81-årig kvinde ihjel i Mørkhøj i Gladsaxe.
      
Det 81-årige offers dankort blev stjålet af drabsmændene, og det har vist sig, at kortet er blevet brugt ved flere hæveautomater og i en købmandsbutik.
     
I forsøget på at indkredse mændene har politiet offentliggjort billeder fra overvågningskameraer, og mandag aften har efterforskerne fået de første opringninger.
     
- Der er kommet nogle henvendelser, som vi arbejder videre med, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi. Hun håber, at flere kan hjælpe politiet med oplysninger.
     
Også selv om borgere ikke er i stand til at sætte navn og adresse på mændene, kan tip være værdifulde for efterforskerne, forklarer Charlotte Skovby.
     
Hvis henvendelserne kan placere de mistænkte andre steder, er det nemlig muligt, at de også er blevet fanget af andre kameraer.
     
Og dermed kan politiet muligvis få bedre fotos af mændene.
     
Betjente har også studeret billeder fra DSB's kameraer, fordi det er muligt, at de tog med S-tog fra Herlev til Nørreport eller en anden station i København 30. december om aftenen.
     
Dankortet blev første gang misbrugt ved Herlev Torv 30. december klokken 21.11. Derefter fortsatte gerningsmændene turen til det indre København.
     
Den ene var iført mørkt tøj, et gråt halstørklæde med hvide og sorte striber samt en mørk hue, da han handlede i et minimarked i St. Kongensgade i København nytårsaftensdag.
     
Den anden mand var iført en mørk jakke med en bred rød stribe hen over brystet. Desuden er der rødt på et stykke af de mørke ærmer. Jakken har hætte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere