Politi får smæk for urigtige oplysninger

Statsadvokaten har i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse udtalt meget skarp kritik af Nordsjællands Politis ledelse i forbindelse med en spektakulær narkosag. Her blev en politirapport forsynet med urigtige oplysninger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

For at beskytte en 39-årig meddeler i en sag om overdragelse af et kilo kokain sørgede en politiassistent hos Nordsjællands Politi i foråret 2010 for, at en politirapport blev tilføjet urigtige oplysninger. Imidlertid handlede han ikke på egen hånd, men derimod efter ordre eller i forståelse med relevante ledere i Nordsjællands Politi. Sådan lyder konklusionen i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn, som Frederiksborg Amts Avis har læst.
Statsadvokaten gik ind i sagen efter, at det ved sigtelse mod den 39-årige meddeler kom frem, at der var lavet to forskellige rapporter, hvor den sande version i første omgang blev holdt skjult for byretten.
Den sandfærdige version af rapporten fortalte, at en 50-årig makedonsk gangster blev anholdt sent på aftenen 13. november 2009 i sin BMW på Harreshøjvej ved Tikøb af en politipatrulje få minutter efter, at meddeleren havde overleveret en papirspose med cirka et kilo kokain. Det skete som led en nøje planlagt politiaktion. Imidlertid fremgik det af den politirapport, der blev fremlagt under retssagen i byretten mod den 50-årige makedoner, at politipatruljen udelukkende standsede bilen som led i en hel rutinemæssig kontrol, som skyldtes, at der var tale om en udlænding i en dyr bil.
På baggrund af denne uoverensstemmelse valgte Statsadvokaten selv i efteråret at starte en undersøgelse mod den politiassistent, der havde skrevet de to forskellige rapporter. Imidlertid frikender undersøgelsen politiassistenten, da han handlede efter ordre.
- Det er en afgørelse, som vi har taget fuldstændig til efterretning. Alle i organisationen er nu helt på det rene med, at alt hvad der skrives i en politirapport skal være sandt efter denne sag, siger vicepolitidirektør Finn Borch Andersen til Frederiksborg Amts Avis.
Han understreger, at der var tale om en rapport, der blev lavet, mens den 39-årige meddeler følte, at han befandt sig i overhængende livsfare.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere