Politi får lov at beholde rockeres referat

Rockere fra Hells Angels kæmper imod, at politiet beholder et mødereferat fundet i et klubhus.

Foto: TV2/Lorry

Nogle papirer er mere spændende end andre. Da Københavns Politi kom på besøg i Hells Angels rockerborg på Nørrebro, fandt betjentene et mødereferat, som er så interessant, at politiet gerne vil have lov at beholde det.

Tirsdag gav Retten på Frederiksberg politiet lov til at beslaglægge referatet, selvom Hells Angels har protesteret mod det.
Det var i juli sidste år, at et prøvemedlem fra Bandidos blev overfaldet på Lyngbyvej. Han blev kørt ned af en flok mænd i en Mazda. Bagefter overdængede de ham med slag fra en hammer og et baseballbat.
Efterforskningen viste ifølge politiet, at det var mænd fra miljøet omkring Hells Angels, der stod bag overfaldet, der var så voldsomt, at det betragtes som et drabsforsøg.

Der skulle dog ikke være tale om et opgør mellem de to klubber, men om et mere personligt opgør i kølvandet på et indbrud. Fem personer er blevet fængslet.
Det var for at skaffe beviser til sagen, at politiet ransagede rockerborgen på Svanevej, hvor referatet dukkede op.
Ifølge Ritzaus oplysninger indeholder det dog ikke noget, der kan bruges som bevis i sagen om drabsforsøget.

I stedet er der mere generelle oplysninger om Hells Angels' opbygning, som har fået Rigspolitiets efterforskningscenter, NEC, til at bede om, at mødepapiret kan beslaglægges.

Rockerne tænker nu over, om de vil kære sagen til landsretten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik