Politi dropper voldssag mod restaurant-indehavere

- Jeg er fuldstændig renset, siger restauratør Jishuan Yan, der er meget glad for afgørelsen.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har besluttet, at der ikke skal rejses tiltale mod indehaveren af restaurant Hamlet Asia i Prøvestenscentret Jishuan Yan og hans hustru for vold mod den 15-årige, tidligere ansatte Christine Broberg.

Samtidig frafalder politiet også sigtelserne i forhold til en anmeldelse af, at parret i strid med loven har hængt et foto op af pigen med hendes telefonnummer til offentligt skue.

- Det er rigtigt, at der ikke bliver rejst tiltale i sagen, men jeg kan ikke kommentere afgørelsen og begrundelsen før alle parter har modtaget afgørelsen på skrift, og det er ikke sket endnu, siger anklager Louise Lauemøller til Frederiksborg Amts Avis.

Restauratør Jishuan Yan er meget glad for afgørelsen.

- Jeg er fuldstændig renset. Det har politiet nu fortalt, og det står klart, at jeg aldrig nogen sinde har slået hende, siger Jishuan Yan til Frederiksborg Amts Avis.

Han har da også siden anmeldelsen i starten af maj konsekvent nægtet, at han eller hustruen på noget tidspunkt har udøvet vold mod den 15-årige. Han har fortalt, at han har følt sig afpresset af pigen. Endelig lægger han ikke skjul på, at sagen har haft alvorlige konsekvenser for restaurantens økonomi, da kunderne i stor stil er blevet væk.

Den 15-årige piges mor Dorte Broberg er overrasket og chokeret over afgørelsen.

- Jeg er chokeret over, hvordan politi og anklagemyndighed kan se bort fra et øjenvidne, et optaget opkald til alarmcentralen, hvor min datter er i panik, og det faktum, at politiet rykkede ud til stedet, og sørgede for min datter kunne komme væk, siger Dorte Broberg.

Derudover er hun meget for forundret over, at politiet øjensynlig ikke har afhørt et andet navngivet øjenvidne til en stor del af episoden.

- Vi har fire uger til at klage over afgørelsen, og det vil jeg drøfte med min datters bistandsadvokat. Hvis vi har en chance for at ændre afgørelsen, så vil vi overveje det. Men jeg fortryder ikke, at vi gik offentligt ud og fortalte om sagen, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere