Politi anholder røver efter 14 minutter

Et modigt vidne satte efter bankrøver, som blev anholdt lynhurtigt efter røveri mod Nordea i Farum.

Nordsjællands Politi gjorde onsdag eftermiddag kort proces, efter at en bankrøver slog til mod Nordeas filial på Farum Hovedgade i Farum.

- Vi modtager anmeldelsen klokken 13.12, og klokken 13.26 anholder vi en 18-årig mand, som vi sigter for røveriet, siger politiets vagtchef Bruno Witting-Hansen til Ritzau.
Manden var bevæbnet med en pistol eller en pistollignende genstand, da han gik ind i banken for at hæve penge på ulovlig vis.

Da han stak af, var der et vidne, som satte efter ham til fods. Vidnet tabte dog røveren af syne, men blev kort efter samlet op af en politibil, der var hurtigt fremme.
- Vi kører så rundt med vidnet, og det lykkedes at udpege gerningsmanden, fortæller Bruno Witting-Hansen.
Vagtchefen er ikke klar over, om vidnet befandt sig inde i banken under røveriet, eller om det var en person, der opholdt sig udenfor. Men han er godt tilfreds med resultatet.

- Det er normalt ikke noget, vi anbefaler, at folk selv sætter efter bevæbnede røvere. Men i det her tilfælde gik det heldigvis godt, siger vagtchefen.

Politiet har endnu ikke fået det nøjagtige udbytte oplyst, men ifølge vagtchefen drejer det sig om nogle få tusinde kroner i danske sedler og valuta.

Politiet vil nu forlange at få den anholdte, en 18-årig mand, varetægtsfængslet. Det bliver afgjort ved et grundlovsforhør skærtorsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere