Politi affyrer varselsskud på Christiania

Politiet brugte tåregas og affyrede flere varselsskud under en aktion på Christiania.

Foto: TV 2 Lorry - arkivfoto

En rutinemæssige politiaktion på Christiania udviklede sig onsdag dramatisk, da politiet brugte både tåregas og affyrede flere varselsskud. Ingen er dog ramt, oplyser politiet.

Både civile og uniformerede betjente deltog i onsdagens aktion mod hashhandlen i fristaden.

- Betjentene får øje på en hashhandler, der er noget mere aktiv end de øvrige, og rykker frem for at anholde ham, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

- Pludselig bliver der råbt: "Kast sten, kast sten", hvorefter en større gruppe går frem mod betjentene, mens de kaster sten mod dem.

Ifølge vicepolitiinspektøren var der tale om en gruppe på omkring 50 personer, der råbende bombarderede politifolkene med sten, mens de rykkede frem mod dem.

- Da de når frem til 10 meter fra politifolkene er der en eller to civile betjente, som affyrer to-tre varselsskud, siger Henrik Møller Jakobsen.

Efter varselsskuddene affyrede politiet tåregas mellem sig selv og gruppen af stenkastere. Det skabte ifølge politiet ro, og betjentene trak sig ud af Christiania.

- Vi har en enkelt anholdt. Det var den hashhandler, som vi til at begynde med blev opmærksomme på, siger vicepolitiinspektøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik