Politi advarer: Stjålne frimærker i omløb

Fire mænd er fængslet for tyveri af frimærker for 23 millioner kroner. Hidtil er kun få af mærkerne fundet.

Fire mænd er i et grundlovsforhør for lukkede døre blevet fængslet i fire uger, sigtet for at have stjålet frimærker for mindst 23 millioner kroner fra Post Danmarks frimærketrykkeri i Ballerup.
I sidste uge blev en 36-årig mand varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for tyveri af nytrykte frimærker til mindst 150.000 kroner. To andre er sigtet i sagen - herunder en person, som havde købt billige frimærker af den 36-årige.
Mændene, der blev fængslet torsdag er henholdsvis 31, 34, 43 og 54 år gamle og kommer fra Sydsjælland og Fyn.
De arbejdede alle som chauffører for vognmandsfirmaer, der skulle køre frimærker fra trykkeriet til destruktion.
- Der er tale om frimærker, hvor noget er gået galt i produktionen. Der kan for eksempel være tale om ark, der er blevet skåret forkert, fortæller politikommissær Michael Liebst Sørensen fra efterforskningsafdelingen hos lokalpolitiet i Gladsaxe.
Politiet mistænker mændene for at sælge de stjålne frimærker videre til halv pris. Derfor risikerer alle, der falder for fristelsen og køber dem, en sigtelse for hæleri, og politiet advarer private og erhvervsdrivende imod at købe billige frimærker.
Hos den 36-årige, som blev anholdt i sidste uge, fandt politiet frimærker for 150.000 kroner. Men man har ikke fundet frimærker hos de fire, der blev fængslet torsdag.
- Så vi ved, at der er ekstremt mange frimærker derude, og det er derfor vi advarer folk mod at købe frimærker, der er for billige, siger sagens anklager Martin von Bülow.
Politiet foretog allerede for et stykke tid siden de første anholdelser i sagen, der siden har været under optrævling.
Ud over de fire, der torsdag blev fængslet, og den 36-årige har yderligere to været varetægtsfængslet i sagen. En er sigtet for tyveri af frimærker, som han forsøgte at sælge videre til en privatperson, mens en anden er sigtet for hæleri.
Martin von Bülow venter ikke umiddelbart flere anholdelser.
- Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at der sker flere anholdelser, men vi har ikke umiddelbart nogen på tegnebrættet, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere