Pludselig forsvandt hjemmehjælpen

I et år fik Svend Erik Hansen fra Køge hjælp til støvsugning, gulvvask og rengøring af toilettet en time hver 14. dag.Men efter en ny visitationsrunde i forbindelse med Køge Kommunes besparelser på ældreområdet har han, trods et ringere helbred, nu fået afslag på hjemmehjælpen, skriver DAGBLADET Køge.

Svend Erik Hansen har to kunstige hofter, som gør, at han ikke kan sætte sig på hug, fordi hofterne så kan gå af led. Derudover har han et kunstigt knæ, og også balancenerven er skadet efter en blodprop i hjernen for tre år siden. Desuden har han to former for kræft og har fået fjernet noget af den ene nyre.
- Der er mange ting, jeg selv kan, og nogle få ting, som jeg ikke kan. Når kommunen fjerner hjælpen, er det meget nedværdigende, siger Svend Erik Hansen til DAGBLADET Køge.
Nu håber han, at den megen medieomtale af de ældres manglende hjemmehjælp i Køge Kommune kan gøre en forskel.
- Jeg er godt sur på kommunen. Hvordan skal jeg gøre rent selv, når jeg ikke kan bukke mig? Jeg ved ikke, hvor de havde tænkt sig, at jeg skulle få penge til en robotstøvsuger fra. Sådan en koster 3000 kroner, og hjemmeservice er jo heller ikke gratis, siger Svend Erik Hansen til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere