Pind truer med mandsopdækning af romaer

Ifølge Søren Pind skaber udenlandske hjemløse stor utryghed blandt danskerne. Han vil nu sætte hårdt mod hårdt

Kriminelle romaer skaber usikkerhed for borgerne i blandt andet København, og derfor skal der sættes hårdt mod hårdt. Det siger integrationsminister Søren Pind (V).
Allerede i næste uge vil han sammen med justitsminister Lars Barfoed (K) at melde ud, hvordan man vil tackle de udenlandske hjemløse, der bryder ind i lagerbygninger og kolonihavehuse, eller forstyrrer den offentlige orden.
- Det kan godt være, at nogle opfatter det som småkriminalitet, men det er det ikke. Det skaber en enorm utryghed blandt borgerne, siger Søren Pind og fortsætter:
- Der var et stort folkeligt pres på myndighederne, da blandt andet romaerne sidste sommer camperede på Amager Fælled. Det må vi som politikere lytte til.
Udmeldingen kommer, efter at Integrationsministeriet har måttet annullere udvisningen af 14 romaer, der sidste år blev anholdt i en politiaktion på Amager og udvist administrativt af Udlændingeservice.
Det skete, fordi romaernes forseelser ikke var tilstrækkelige til at udvise EU-borgere. Søren Pind vil sammen med Lars Barfoed afklare, om politiet i højere grad kan mandsopdække kriminelle hjemløse for at skaffe det nødvendige grundlag til udvisning.
- Helt kontant kan man være på nakken af de her typer, så vi kan følge op på gentagelseskriminalitet og lignende. Men det er drønhamrende irriterende, at det bliver et ressourcespørgsmål for politiet af en karakter, som er stor, siger Søren Pind til Ritzau.
Derfor skal problemet i sidste ende løses ved, at EU ændrer på opholdsreglerne, som firkantet sagt freder EU-borgere fra udvisning, medmindre de har begået grov kriminalitet, mener Søren Pind.
- Min principielle holdning er, at hvis fremmede statsborgere begår kriminalitet i Danmark, så har de ikke noget at gøre her. Men det skal selvfølgelige indrammes af rimelighedsbetragtninger og hensynet til den frie bevægelighed i EU, siger Søren Pind.
Holland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland støtter en ændring af reglerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere