Pihl tager flere med sig i faldet

Der skulle ikke gå meget mere end 10 dage, før den konkursramte entreprenørkoncern Pihl & Søn har trukket de første underleverandører med sig i faldet, skriver Jyllands-Posten.

»Vi har mange klienter, der er blevet ramt eller vil blive det af konkursen i Pihl & Søn. For nogle af dem er det så alvorligt, at hvis de ikke gennemfører drastiske tiltag, ender det i en konkurs,« siger advokat Gert Nissen fra advokatfirmaet Lett.

Han har flere, der har bevæget sig ind under konkurslovens regler og nu forhandler med leverandørerne om en såkaldt akkord. De er ramt af, at de ikke får honorar for det arbejde, de udfører eller har udført for Pihl & Søn, så mangler de penge i kassen til at betale deres egne underleverandører, og så ender en del i en situation, hvor konkursloven skal i anvendelse.

»Drastiske tiltag vil ofte være en finansiel rekonstruktion, hvor underleverandørens egne kreditorer bliver kontaktet og spurgt, om de vil acceptere en akkordordning, hvor de slår en streg over en del af deres tilgodehavende,« siger Gert Nissen.

Pihl & Søn blev den 26. august erklæret konkurs, og som en af de allerstørste entreprenørkoncerner vil det trække dybe spor. Gert Nissen er »100 pct. sikker på«, at Pihl & Søn vil trække andre konkurser med sigEn virksomhed som Roust Spær ved Varde har allerede meddelt, at den er nødt til at fyre hver anden. Det bliver næppe den sidste virksomhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere