Pihl-konsortier er fortsat med i kampen om store opgaver

Tre af landets største offentlige bygherrer, Femern A/S, Banedanmark og Metroselskabet, er enige om, at det ikke diskvalificerer en række prækvalificerede entreprenørkonsortier, at Pihl & Søn er deltager i konsortierne, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Der er tale om en ganske ekstraordinær situation, som ingen nedskrevne regler regulerer, og udbudsreglerne har til formål at sikre konkurrence og ikke gennem unødig formalisme at begrænse den. siger Niels Sørensen, kontraktchef i Banedanmark på den nye København-Ringsted jernbane.

Her er Pihl sammen med Aarsleff A/S prækvalificeret til projektets formentlig største enkeltopgave, fire kilometer tunnel.

Aarsleff har over for Banedanmark oplyst, at virksomheden overtager Pihls forpligtelser. På den baggrund går udbudsprocessen videre med Aarsleff alene udenpartner.

Holdningen er den samme hos Femern A/S og Metroselskabet. Sidstnævnte har dog valgt at genudbyde en entreprise på Nordhavns-metroen, hvor Pihl er konsortiets såkaldte førsteskriver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere