Pige ændrer forklaring om voldelig bror

En 14-årig pige kan nu ikke længere huske, hvad der skete, da hun i februar fortalte politiet, at hendes bror havde udsat hende for vold.

Hvad der oprindelig var en forklaring om en voldelig storebror og slag med både næver og en støvsugerslange, blev mandag i Retten på Frederiksberg en forklaring, hvori sætningen "jeg kan ikke huske, hvad der skete" igen og igen lød fra en 14-årig pige. Pigen 17-årige bror er tiltalt for vold, som ifølge anklagemyndighedens opfattelse havde sit udspring i, at pigen havde forbrudt sig mod familiens æresbegreber, fordi hun havde haft drenge på besøg.

En tiltale, som den 17-årige dreng nægtede sig skyld i. Han medgav dog, at der havde været tumulter mellem ham og søsteren, og at han havde truet hende. Han forklarede, at det ikke var æresbegreber, men bekymring for søsterens sikkerhed, der fik ham til at reagere kraftigt.

Den 14-årige søster ville ikke længere kendes ved den forklaring, som hun gav politiet på Bispebjerg Hospital i København den aften i februar, da hun angiveligt blev banket med et støvsugerrør og endte med at flygte gennem et vindue ud på gaden, hvor en forbipasserende hjalp hende med at få kontakt til politiet.

- Jeg kan ikke huske, hvad der skete, svarede hun til næsten hvert eneste punkt af hendes oprindelige forklaring, som anklageren læste op for hende.

- Jeg ville bare gøre ham sur. Jeg vidste ikke, at han ville komme i fængsel på grund af det, så jeg fik meget skyldfølelse. Næste dag tog jeg ned til politiet og gav dem den rigtige forklaring, fortalte hun retten.

Pigens nye forklaring fulgte i store træk brorens version af forløbet, og den den 17-årige dreng hørte smilende til, mens hans søster trak det meste af sin oprindelige forklaring tilbage.

De to politifolk, der hentede og afhørte hende den pågældende aften, forklarede i retten, at pigen havde virket oprigtigt skræmt, og havde tydelige mærker, som kunne skyldes vold.

En socialrådgiver fra døgnvagten i København kunne som vidne fortælle, at pigen ved en lejlighed før episoden med støvsugerslangen var mødt op i døgnvagten for at bede om hjælp.

Jeg ville bare prøve, hvordan det var. Når jeg bliver sur, så overdriver og lyver jeg, lød pigens udlægning af det besøg. Hendes forklaring på de mange skader var, at hun under skænderiet med broren var sprunget ud af vinduet og landet i en masse cykler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Brand på nørrebrogade

Slikbutik i flammer: Politi undersøger sammenhæng med brand i rockerborg

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere