PET gav våben til terrormistænkte

Anholdelsen af tre unge mænd, der mistænkes for terror, var resultat af en PET-operation.

Da tre unge mænd, der mistænkes for at planlægge en terroraktion, blev anholdt i april var det resultatet af en operation hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), skriver eb.dk.

26. april mødtes den 22-årige MS med en mand på Hareskov S-station, hvor de aftalte købet af to AK-47 automatrifler, som manden senere på aftenen afleverede til den 23-årige CO.

Manden de mødtes med, og som politiet hidtil har hævdet var en ukendt mand, var i virkeligheden PET-agent, skriver eb.dk.

Dagen efter ville CO aflevere våbnene til den 21-årige RH på Herlev Station. Kort efter slog PET til og anholdt de tre mænd.

I forbindelse med anholdelserne fortalte PET, at man derved havde afværget en terroraktion.

Men da de tre mænd dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør var de ikke sigtet efter terrorparagraffen, men udelukkende for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Anklageren Dorit Borgaard tog dog forbehold for, at der kan komme yderligere sigtelser mod de tre, men det er endnu ikke sket.

Ved grundlovsforhøret i april erkendte MS sig skyldig i medvirken til ulovlig våbenbesiddelse, mens de to andre nægtede sig skyldige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere