PET beskytter DF's udlændingeordfører efter trusler

Dansk Folkepartis Martin Henriksen har været udsat for så alvorlig en trussel, at PET har beskyttet ham.

Martin Henriksen, der er integrations- og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, har været udsat for en så konkret og alvorlig trussel, at Politiets Efterretningstjeneste en overgang valgte at beskytte ham med livvagter døgnet rundt.

Det afslører TV2's kriminalmagasin Station 2.

Indtil nu har Martin Henriksens partifælle, Pia Kjærsgaard, den tidligere integrationsminister for Venstre Rikke Hvilshøj og mellemøstekspert og tidligere folketingspolitiker Naser Khader haft brug for den form for beskyttelse.

Derudover har den siddende danske statsminister altid livvagter - uanset trusselsvurderingen.

Nu har Martin Henriksen imidlertid også prøvet, hvordan det er at have PET-agenter lige bag sig på alle tider af døgnet - en situation, som retsordføreren aldrig havde troet, han skulle stå i, og en situation, der vender op og ned på en del.

- Det er selvfølgelig lidt specielt, at der følger nogen med dig, når du skal på tanken. Og det er også lidt specielt, når du skal til en familiekomsammen, hvor det handler om at hygge sig, og så er der lige pludselig nogen ekstra, der følger med, siger Martin Henriksen til Station 2.

Han vil ikke sige, hvad det konkret er, der har udløst den øgede sikkerhed omkring ham, men han slår fast, at det er alvorligt.

- Det er klart, at hvis det bliver vurderet, at man har behov for folk, der render rundt om en hele tiden, så er det selvfølgelig, fordi det er alvorligt, siger Martin Henriksen.

Politikeren er dog ikke længere under PET's beskyttelse døgnet rundt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere