PET-aktion: 14 venstrefløjsaktivister anholdt

Syv mænd og syv kvinder er anholdt i København for at ville begå organiseret politisk hærværk.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har natten til onsdag anholdt 14 personer, som har relation til det venstreekstremistiske miljø i København.

De mistænkes for at være i fuld sving med at planlægge politisk motiveret hærværk mod politiet og andre offentlige myndigheder i Danmark.

- Det er PET's opfattelse, at de anholdte havde planer om i løbet af natten at begå koordineret og politisk motiveret hærværk, skriver efterretningstjenesten i en pressemeddelelse.

Der er tale om syv mænd og syv kvinder i alderen 16 til 48 år, som er blevet pågrebet forskellige steder i København. Anholdelserne er fundet sted i samarbejde med Københavns Politi.

- Efterforskningen i den konkrete sag har bekræftet os i, at der fortsat er grupperinger med tilknytning til det venstreekstremistiske miljø i Danmark, der har viljen til at begå organiseret hærværk og andre former for politisk motiveret kriminalitet, skriver PET.

Nattens indsats fra Politiet Efterretningstjeneste er fundet sted for at forebygge og forhindre, at grupper eller enkeltpersoner "søger at nå politiske eller ideologiske mål" gennem strafbare handlinger, lyder det.

PET vil bistå politiet i København med den videre efterforskning af sagen.

Efterretningstjenesten har ikke oplyst nærmere om de konkrete steder, der skulle være mål for de 14 anholdtes hærværk. Ritzau har forsøgt at få svar på spørgsmålet hos PET, som ikke har yderligere kommentar ud over pressemeddelelsen.

Efterretningstjenesten skriver på sin hjemmeside, at det venstreekstremistiske miljø i Danmark bliver stadig mere professionelt og internationaliseret. Der er angiveligt "en meget voldelig kerne i ekstremistmiljøet", som ønsker en konfrontation med politiet, lyder det.

I en anden sag er fem personer fra det venstreekstremistiske tiltalt for terrorplaner og blandt andet et brandattentat mod politiskolen i København. Sagen ventes at komme for retten senere på året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere