Perspektiv – Hvorfor fylder hvide ældre mænd så meget?

Det er med stor sandsynlighed en ældre, hvid mand, som mange ser for sig, når de fx. tænker ’forsker’. To unge, kvindelige forskere undersøger hvorfor. Mød dem i Perspektiv.

Det er ikke hverdagskost, at to unge, kvindelige forskere sidder og diskuterer deres arbejde i fjernsynet – som i denne udgave af Perspektiv. De to forskere, Sabrina Vitting Seerup fra Københavns Universitet og Tess Skadegaard Thorsen fra Aalborg Universitet, kan ikke selv mindes at have set det før. 

28:17

Mød ph.d.-studerende Sabrina Vitting Seerup, Københavns Universitet, og ph.d-studerende Tess Skadegaard Thorsen, Aalborg Universitet i Perspektiv.

Luk video

Og det er lige netop det, som denne udgave af Perspektiv handler om. Hvem er det, der får lov til at komme til orde og blive set i danske medier, forskning og kulturliv. 

Læs også Perspektiv: Skal Danmark undskylde for slavehandlen?

Eller sagt med andre ord, hvordan er forskellige grupper i samfundet er repræsenteret i det offentlige liv og på hvilken måde kommer de til orde?

Læs også Perspektiv – Populismens sejrsgang ændrer din verden

Det vi ser, skaber vores billede af virkeligheden 

Bliver unge fyre med indvandrerbaggrund altid fremstillet som kriminelle i danske film, og er det altid en ældre, hvid mand, der spiller forsker i film eller optræder som ekspert på tv? 

Det er ifølge de to forskere ikke ligegyldigt. Det kan nemlig have stor betydning for, hvad fx unge kvinder ser som mulige karriereveje senere i livet, hvis de aldrig har oplevet kvindelige forskere i medier og kulturliv. 

Se med i denne udgave af Perspektiv og bliv klogere på, hvad mangel på forskellighed i medier og kulturliv kan betyde for vores opfattelse af virkeligheden – og vores egne muligheder.

SE PERSPEKTIV - OG BLIV KLOGERE!

Perspektiv er et vidensprogram, hvor to forskere med stor indsigt i et forskningsemne deler ud af deres viden. Programmet produceres i samarbejde med Københavns Universitet og sendes på TV 2 Lorrys egen tv-kanal, Lorry+ og på tv2lorry.dk.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?