Personalemangel lukker afdeling

Sct. Hans har lukket 12 pladser til psykisk syge patienter, der er dømt for meget personfarlig kriminalitet, skriver politiken.dk.

Og det er ikke fordi, der er mindre behov for disse sengepladser. Tvært om så har belægning på afdelingen på det psykiatriske hospital i Roskilde været stigende, inden afdelingen måtte lukke i midt i december.
Det sker på grund af personalemangel. Det er ikke muligt at få sygeplejersker til afdelingen, og til sidst var det ikke længere forsvarligt at drive den.
»Alle har oplevet, at det er svært at rekruttere sygeplejersker. Vi er et lille og specielt hjørne af psykiatrien, der er mange fordomme omkring, fordi vores patienter er dømt for meget personfarlig kriminalitet. Det fordrer et særligt engagement at søge et job her blandt vanskelige, provokerende og til tider truende patienter«, siger Helle Hougaard, ledende overlæge ved den retspsykiatriske afdeling R på Sct. Hans Hospital, til politiken.dk.
Mens afdelineg er lukket, er der overbelægning på andre psykiatriske afdelinger, for patienterne er både så dårlige og farlige, at det hverken ville være forsvarligt for dem selv eller omgivelserne, at de ikke var indlagt.
»Ventelisten her er vokset, så dem, der for eksempel sidder i varetægt i fængslet må vente længere der. Lige som andre afdelinger må rumme patienterne på trods af deres svære problemer. Overbelægningen gør at der lettere opstår konflikter«, vurderer Helle Hougaard over for politiken.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere