Pensionist smuglede 108 millioner hashkroner

Tre mænd og en kvinde er idømt langvarige fængselsstraffe i en sag om fire ton hash og 108 millioner kroner.

Fire mænd og en kvinde er torsdag idømt fængsel i en omfattende sag om handel med hash.

I alt var de tiltalt for at have smuglet og handlet med 5,4 ton hash og udsmugling af svimlende 111 millioner kroner fra Danmark til Holland.

Dommen endte dog med at lyde på noget mindre, nemlig fire ton hash og godt 108 millioner kroner.

De fire blev anholdt i maj sidste år efter omkring et halvt års efterforskning af det, politiet kaldte Operation Moneymaker, og i forbindelse med anholdelserne havde efterforskerne i Københavns Politi svært ved at få armene ned.

- Vi taler nogle gange om store og små fisk. Her mener vi at have fået en hammerhaj i nettet, udtalte den daværende leder af Task Force Pusherstreet, vicepolitiinspektør Torben Svarrer, i forbindelse med anholdelserne.

En del af hashen blev efter politiets opfattelse leveret til hashhandlerne på Christiania, og det er formentlig også her en stor del af de 108 millioner kroner stammer fra.

To af mændene samlede penge ind til bagmanden. Pengene modtog de fra hashhandlere, som de mødtes med flere steder i Københavns-området, hvor især McDonald's i Valby var et hyppigt sted at mødes.

Kvindens opgave var at køre pengene til Holland, hvor hun også stillede en ejendom til rådighed for bagmanden, som brugte den til at opbevare hash.

Torsdag blev bagmanden, en 47-årig hollænder, så idømt 10 års fængsel, hvilket er den hårdeste straf, der kan idømmes i en sag, som handler om hash.

En 66-årig kinesisk kvinde brød grædende sammen i retten, da hun hørte dommen på seks års fængsel for at smugle de mange millioner ud af Danmark. Hun blev dømt for groft hæleri og fik maksimumstraffen for den forbrydelse.

En 41-årig marokkaner fik tre og et halvt års fængsel for at indsamle pengene for hashen.

De udvises alle tre for bestandigt.

Endelig blev en 49-årig mand idømt ni års fængsel for sin rolle som dels pengeindsamler, dels som den, der formidlede kontakten mellem bagmanden og køberne af hashen.

Tre af de fire ankede dommen på stedet, mens bagmanden valgte at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten. Alle fire er beskyttet af navneforbud.

Anklager Anders Trøck-Nielsen er godt tilfreds med dommen.

- Den viser, at når man deltager i ulovligheder, så bliver man straffet uanset, hvad ens rolle er, siger han til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere