Penkowa bad justitsminister gribe ind i sin sag

Milena Penkowa har to gange skrevet personligt til justitsminister Lars Barfoed (K) for at få ham til at gribe i hendes retssag.      

B.T. har fået aktindsigt i Milena Penkowas mails til Lars Barfoed fra juli og september 2010, hvor hun:
 
"Bønligt anmoder om rettelig intervention, og for at min sag kommer til ministerens kendskab, idet den kan kaster vanære over ethvert retssamfund," skriver Milena Penkowa i 5. september 2010 - tre dage før, at B.T. afslørede sigtelsen mod den nu svindelanklagede forsker.
 
     Hun beder justitsministeren gribe ind, da retssagen mod hende har trukket ud i to år. Det er samme retssag som  i december 2010 endte i en betinget fængselsdom for underslæb og falsk anklage.
 
      "Jeg beder meget indtrængende om, at ministeren vil medvirke til at retssagen fremrykkes, skriver hun i juli 2010.
 
      - Sagen har længe før den retsbehandles, knust min karriere, min lægevidenskabelige forskning, mit laboratorium og hele min forskergruppe. Enhver dom i retslokalet kan aldrig være værre end det, som jeg netop nu er udsat for på grund af suspensation en, skriver Milena Penkowa.
 
      I september 2010 giver hun den endnu en tand:
 
      - Sagens uendelighed har frarøvet mig alt livsindhold, karriere og værdighed, skriver Milena Penkowa.
 
      Justitsminister Lars Barfoed (K) svarer i oktober 2010 Milena Penkowa - at han har taget kontakt til politidirektøren i København om sagen. Der oplyser, at sagen oprindelige skulle for retten for marts, men at de blev nødt til at udsætte sagen, fordi Milena Penkowas egen forsvarer "sendte en større mængde bilag til politiet.... hvilket nødvendiggjorde supplerende, længerevarende efterforskning."
 
      - Set ud fra en almindelig menneskelig betragtnin kan jeg godt forstå, at du er frustreret over, at din sag endnu ikke har fundet en afslutning. Som du imidlertid også selv er inde på, kan jeg som justitsminister af principielle grund ikke gribe ind i konkrete straffesager, skriver Lars Barfoed (K).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere