Pengeløse pengekasser fjerner trusler

Det har vist sig at være en god idé at lukke pengekassen med kontanter i Borgerservice i Hørsholm Kommune. Trusler fra for eksempel kontanthjælpsmodtagere, der ikke har kunnet få penge, er nemlig forsvundet som dug for solen, siden ændringen trådte i kraft 1. februar. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Tidligere skete det måske en til to gange månedligt, at vi havde en truende kontanthjælpsmodtager, men siden vi stoppede med at have rede penge liggende, har vi ikke oplevet noget af den art, fortæller borgerservicechef i kommunen Sune Johansson og peger på, at blandt andet en stor markedsføringsindsats er skyld i, at kontanthjælpsmodtagerne nu godt ved, at rede penge ikke længere kan fås på kommunen.

Det var en stigende usikkerhed blandt personalet i kommunens borgerservice, der førte til ændringen, og i stedet for at få rede penge i hånden får kontanthjælpsmodtagerne pengene overført elektronisk eller spisebilletter, hvis de er i akut nød. Flere nordsjællandske kommuner har lavet lignende ændringer. En af dem er Allerød Kommune, hvor der ifølge borgmester Erik Lund (K) de seneste år heller ikke har været adgang til kontanter i borgerservice. Det har ifølge ham fjernet truslerne, men til gengæld rammer det de ansatte i kommunens jobcenter, når borgerne bliver vrede over eksempelvis aktivering. Det skete ifølge borgmesteren senest for en måned siden, og det kan ikke løses ved at smække pengekassen i, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Vi skal have fokus på at møde borgerne på en ligeværdig måde og se signalerne, når det er ved at gå galt, siger Erik Lund, der dog ikke mener, at truslerne helt kan undgås.

Kommunen politianmelder alle trusler. For nylig blev en kvinde dog frikendt i retten efter at have truet med at skyde ansatte på Allerød Rådhus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere