Penge til udsatte boligområder røg direkte i kommunekassen

Sidste år vedtog Folketinget en særlig pulje til udsatte boligområder. Men kun få af de udbetalte 354 millioner kroner når boligområderne. Mindst 281 af de 354 millioner er i stedet havnet i kommunekasserne. Det skriver fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

Foto: TV 2 Lorry

Puljen skulle ifølge lovforslaget tilfalde kommunerne til "løsning af de sociale problemer, der er store i bestemte områder i landet, typisk i de større byer." Men en rundspørge, Boligen har foretaget til de 27 kommuner, som nu har fået en bid af kagen, viser, at der ikke kommer megen ny og konkret problemløsning ud af den nye tilskudspulje.

17 af de 22 kommuner, der har villet svare på Boligens spørgsmål, oplyser, at de ikke har planer om at bruge tilskuddet til nye projekter i boligområderne. Tilskuddet anses for at være et generelt tilskud, kommunerne kan bruge i den almindelige budgetlægning. Fem kommuner, der tilsammen har fået udbetalt 51 millioner kroner, vil slet ikke oplyse, hvordan pengene er brugt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik