Penge får flygtninge i arbejde: Disse kommuner får flest

På kun et år er antallet af flygtninge i arbejdet steget markant på landsplan, og det udløser store bonusser til de kommuner, der har fået flest ind på arbejdsmarkedet.

Kommunerne modtager 25.000 kroner for hver flygtning, de har fået i arbejde. Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Flygtninge strømmer ind på arbejdsmarkedet. Fra slutningen af 2016 og et år frem er antallet af flygtninge og familiesammenførte i arbejde steget fra 5.600 til 9.200 personer på landsplan. Det svarer til en stigning på hele 60%.

For de kommuner, der har været bedst til at føre flygtninge ind på arbejdsmarkedet, venter der en klækkelig bonus. For hver person, der er kommet i arbejde, udbetaler Udlændinge- og Integrationsministeriet nemlig 25.000 kroner.

Læs også Vejen til integration går gennem køkkenet

I TV 2 Lorrys sendeområde har København fået flest personer i arbejde. I hovedstaden er der siden slutningen af 2016 kommet 112 flere flygtninge i arbejde. Det giver en bonus fra staten på 2.800.000 kroner.

Udover København har både Roskilde, Køge og Helsingør fået henholdsvis 69 i Roskilde og 55 i både Køge og Helsingør ind på arbejdsmarkedet. Her venter derfor 1.375.000 kroner til Køge og Helsingør. Roskilde Kommune modtager 1.725.000 kroner.

Se her, hvilke kommuner i Lorryland, der har fået flest flygtninge i arbejde: 

Her kan du se, hvor mange penge hver kommune i hele landet modtager i bonus.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik