Pendlere får dobbelt rejsetid til sommer

Selvom DSB sætter massivt ind både med busser, der betjener stationer på Nordbanen, og tværbusser med forbindelse til S-togene på Farumbanen, så vil pendlere fra Hillerød, Allerød, Birkerød og Holte opleve fordoblede rejsetider til og fra København. Det vil ske, når Banedanmark den 5. juni lukker af for S-togene mellem Hillerød og Svanemøllen for at renovere 24 kilometer spor, 36 sporskifter og 33 broer på strækningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Således bliver hurtigste rejsetid fra Hillerød til Nørreport cirka 60 minutter med direkte bus til S-toget i Farum - mod normalt 35 minutter.
DSB har både valgt at sætte busser ind, der kører langs den nedlukkede bane, men man satser også på at flytte store mængder passagerer over i S-togene på Farumbanen i stedet.
- Vi har foretaget en række kundeundersøgelser, og de viser, at passagerne foretrækker en kort bustur til et S-tog, hvor de for eksempel kan komme på nettet, i forhold til at køre hele vejen i bus, forklarer produktionsdirektør Lars Nordahl Lemvigh, DSB S-tog.
DSB og Banedanmark har gjort brug af de erfaringer, man fik ved renovering af Køge-banen i 2006 og Farumbanen i 2008, for at strikke en køreplan sammen, som giver de rejsende færrest gener hen over sommeren. Nordbanen vil være lukket mellem Hillerød og Svanemøllen fra 5. juni til 9. august og mellem Lyngby og Hillerød helt frem til 28. september.
- Det tæller for kunderne, at grundproduktet er i orden, og at det er let at forstå de alternative muligheder. Det har vi forsøgt ved både at sætte busser ind, der erstatter togene - og så ved at lave en mulighed for, at man kan bruge Farum-banen i stedet, siger Lars Nordahl Lemvigh.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere