PCB-satsning til 24 mio. kr.

Efter over to års eksperimenter, analyser og research kan boligselskabet KAB nu sige "go" til den første større PCB-renovering af beboelseslejligheder i Danmark - i Birkhøjterrasserne i Farum Midtpunkt, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Foto: TV2/Lorry

Men de siger det ikke uden en vis bæven og nervøsitet, da det trods intens research stadig er et forsøgsprojekt og et dyrt et til 24 mio. kr.
Men adm. direktør i KAB, Jesper Nygård er meget fortrøstningsfuld.
- Vi har været inde omkring alle muligheder og skaffet alt den information, der er, og afprøvet teknikker i mindre format. Så vi er næsten helt sikre på, at det her projekt vil lykkes. Vi kan ikke udstede en 100 procent garanti, men den er meget tæt på, siger Jesper Nygård, der er direktør i KAB.
Fra den 1. januar 2012 går så renoveringen af den mindste af de seks PCB-ramte blokke i Birkhøjterrrasserne i gang.
Denne blok med nummeret 46 bliver den ultimative test, da erfaringerne med de omkring 35 lejligheder vil danne skole for de fem resterende blokke med 260 lejligheder.
Og det betyder, at hvis de efterfølgende PCB-indeklimatal fra den første renovering ikke er tilfredsstillende, vil man prøve alternative løsninger.
Lige meget hvad vil man ifølge Jesper Nygård ende med et resultat, der kan danne skole for resten af lejlighederne. Og også for andre.
- Vi har trådt stien mens vi gik. Men jeg er overbevist om, at det lykkedes, og det vil PCB-renovering i resten af landet få stor glæde af, siger Jesper Nygaard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik