Patienter venter halvt døgn på skadestuen

Hovedstadens travleste skadestue melder om ventetider på op mod 12 timer. Målsætningen hedder fire timer.

Foto: TV2/Lorry

Patienterne på skadestuen venter op til 12 timer på at blive behandlet.
Mange må ligge på gangene, og personalet er så presset på tid, at patienter med eksempelvis hjernerystelser og hoftebrud ikke altid bliver behandlet i overensstemmelse med de lægefaglige retningslinjer, skriver Berlingske.
Sådan lyder advarslen fra læger, sygeplejersker og patienter på Herlev Hospitals skadestue, der er hovedstadens travleste med 45.585 patienter sidste år og ifølge personalet er presset ud over rimelighedens grænser:
- Vi er for få læger og sygeplejersker på vagt, og det sker jævnligt, at køen sander til, siger Simon Serbian, formand for Yngre Læger i hovedstaden og indtil 1. juli reservelæge på Herlev Hospitals akutmodtagelse.
- De alvorlige og helt akutte tilfælde får den behandling, de skal, men folk med alle de almindelige skader i den store mellemkategori kommer til at vente rigtigt, rigtigt længe. Det er urimeligt, både for patient og personale.
Sygeplejerskernes tillidsrepræsentant bekræfter, at patienter ofte venter 10-12 timer.
- Tidligere - for nogle år siden - syntes vi som personale, at det var forfærdeligt med fire timers ventetid, for det kunne vi ikke være bekendt. I dag er 10-12 timers ventetid noget, vi ofte ser, siger Marie Hasle.
På Herlev Hospital siger vicedirektør Finn Rønholt, at målsætningen er en ventetid på højst fire timer:
- Men det er ingen hemmelighed, at vi har haft rigtig store udfordringer, fordi de store områdehospitaler har fået de store akutmodtagelser, siger Finn Rønholt.
Han henviser dermed til, at Herlev Hospitals skadestue fra januar har dækket et område med 50.000 ekstra patienter som følge af en ny hospitalsstruktur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik